Krém:
mascarpone – 500g
mlieko – 60ml
smotana na šľahanie – 10ml
Philadelphia Original (125g) – 3ks
práškový cukor – 80g
želatína v plátkoch – 5 plátkov
100% pistáciová pasta – 100g
Korpus
Zmiešate rozmixované maslové sušienky so zmäknutým maslom, postláčate na dno tortovej formy a presuniete na 30 min. do mrazničky.
Pistáciový krém
Príprava: vo väčšej nádobe zmiešate mascarpone (500g) s práškovým cukrom 70g. Samostatne vyšľaháte trochu šľahačky (10g) s práškovým cukrom (10g). Oddelene zohrejete mlieko (60ml), v ktorom rozpustíte plátky želatíny (5 plátkov).
Zmiešanie: pripravené mascarpone najskôr rozmixujete s čerstvo rozpustenou želatínou, ktorá nemôže byť vychladnutá. Následne pridáte pripravenú šľahačkou, 100% pistáciovou pastou a 3x Philadelphie (3x125g).
Natieranie: vzniknutý krém rozotriete na korpus, ktorý bol 30min v mrazničke a dáte do chladničky aspoň na 6 hodín (najlepšie na celú noc).
Zdobenie
Cheesecake zdobíte pistáciami (cca 25-30g), malinami (12ks), čučoriedkami (24ks) a Green Crockom (na 12 častí).