Prísady

Cesto:

vajcia – 5ks

hladká múka – 20g

kvasnice (42g) – 1 kocka

práškový cukor – 200g

soľ – 1 čl

pistácie zbavené škrupiny – 100g

likér (vaječný) – 12ml

 

Zdobenie:

pistáciový krém – 100g

drobené pistácie – 20g

pistáciová torta

Postup

Cesto

Žĺtka vymiešate s cukrom. Bielka vyšľaháte so štipkou soli na sneh a zmiešate dohromady. Pistácie zbavené škrupiny si podrvíte na menšie kúsky a pridáte ich do cesta spolu s hladkou múkou a likérom. Nakoniec kvasnice, ktoré najskôr rozdrobíte a dobre premiešate s trochou vlažnej vody a cukrom. Pripravené cesto dáte do nádoby, ktorú predtým vytriete maslom a múkou. Následne dáte piecť na cca 45 min. na 160 °C.

Zdobenie

Po upečení necháte koláč vychladnúť. Potom ho potriete pistáciovým krémom a posypete drobenými pistáciami.