Estónsky kringel s pistáciami

Cesto na dva malé kringely:

300g hladká múka
125ml mlieko
40g maslo
škorica
1  žĺtok
¾ balíčku sušené droždie
1 PL cukru

Zdobenie:

drobené pistácie

pistáciový koláč

Postup

Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, cukru a kvasníc. Akonáhle vznikne kvások, pridáme ostatní ingrediencie a spravíme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
Kysnuté cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, ktoré rozvalkáme na veľké tenké placky cca 2mm, jednu potrieme škoricovou náplňou a druhou pistáciovou. Jednu po druhej zrolujeme, prenesieme na plech a prerežeme na polovicu. Na plechu vytvoríme pletenec, ktorý nakoniec stočíme do venca a necháme kysnúť daľších 20 minút.
Pečieme na plechu na pečiacom papiery približně 20 minút na 170°C. Záleží na vašej rúre. 🙂 Následne necháme vychladnúť. 

Estónsky kringel s pistáciami

pistáciový koláč

Cesto na dva malé kringely:

300g hladká múka
125ml mlieko
40g maslo
škorica
1  žĺtok
¾ balíčku sušené droždie
1 PL cukru

Zdobenie:

drobené pistácie

Postup

Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, cukru a kvasníc. Akonáhle vznikne kvások, pridáme ostatní ingrediencie a spravíme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Kysnuté cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, ktoré rozvalkáme na veľké tenké placky cca 2mm, jednu potrieme škoricovou náplňou a druhou pistáciovou. Jednu po druhej zrolujeme, prenesieme na plech a prerežeme na polovicu. Na plechu vytvoríme pletenec, ktorý nakoniec stočíme do venca a necháme kysnúť daľších 20 minút.
Pečieme na plechu na pečiacom papiery približně 20 minút na 170°C. Záleží na vašej rúre. Následne necháme vychladnúť.