1. Začnite prípravou kávy, oslaďte ju za horúca, pridajte brandy alebo likér a odložte ju do chladničky, aby vychladla.
2. Pokračujte v príprave krému: z bielkov vyšľahajte tuhý sneh (odporúčame vložiť predtým misku na pol hodiny do chladničky, urobí to rozdiel).
3. Keď sú bielky hotové, dajte ich do chladničky. Žĺtky vymiešajte s cukrom na hladký krém.
4. Zapracujte do nich mascarpone, pridajte pistáciový krém a dobre premiešajte. Nakoniec pomaly a opatrne pridávajte sneh z bielok. Krém je hotový.
5. Navlhčite Savoiardi v káve (bez toho, aby ste ich príliš namáčali) a ukladajte do obdĺžnikovej misy alebo jednotlivých obdĺžnikových misiek na kompót.
6. Krém natrite na celý povrch Savoiardi.
7. Pokračujte vo vrstvách, kým sa misa nezaplní a dokončite poslednou vrstvou krému.
Odložte do chladničky aspoň na hodinu. Podávajte za studena.
8. Pred podávaním posypte drobenými pistáciami a dozdobte podľa želania napríklad malinou.