Tiramisu od Evergreen - 5 porcií

Cesto:

podlhovastých piškót Savoiardi – 400g

osladená káva (+ cca 3 lyžičky cukru) – 400ml

brandy/mandľového/vaječného koňaku – 1 šálka

(nie príliš veľa, ovplyvní to zásadne výslednú chuť) 

Krém:

vajcia – 4ks

mascarpone – 500g

pistáciový krém – 5čl

krištáľový cukor – 3 pl

Zdobenie:

drobené pistácie

pistáciové tiramisu

Postup

1. Začnite prípravou kávy, oslaďte ju za horúca, pridajte brandy alebo likér a odložte ju do chladničky, aby vychladla.

 

2. Pokračujte v príprave krému: z bielkov vyšľahajte tuhý sneh (odporúčame vložiť predtým misku na pol hodiny do chladničky, urobí to rozdiel).

 

3. Keď sú bielky hotové, dajte ich do chladničky. Žĺtky vymiešajte s cukrom na hladký krém.

 

4. Zapracujte do nich mascarpone, pridajte pistáciový krém a  dobre premiešajte. Nakoniec pomaly a opatrne pridávajte sneh z bielok. Krém je hotový.

 

5. Navlhčite Savoiardi v káve (bez toho, aby ste ich príliš namáčali) a ukladajte do obdĺžnikovej misy alebo jednotlivých obdĺžnikových misiek na kompót.

 

6. Krém natrite na  celý povrch Savoiardi.

 

7. Pokračujte vo vrstvách, kým sa misa nezaplní a dokončite poslednou vrstvou krému.

 

Odložte do chladničky aspoň na hodinu. Podávajte za studena.

 

8. Pred podávaním posypte drobenými pistáciami a dozdobte podľa želania napríklad malinou.