Pistáciové cestoviny Penne

Suroviny:

cestoviny Penne – 200g

ricotta – 250g

pistácie – 80g

soľ – štipka

čierne korenie – štipka

muškátový oriešok – štipka

Postup

Ricottu najskôr preosejte cez sitko, aby bola hladká. Vodu privediete do varu, osolíte a pridáte cestoviny. Zatiaľ podrvte pistácie na veľké kúsky, prípadne použite drobené pistácie. Do ricotty pridajte trošku vriacej vody. Cestoviny scedíte a pridáte do misky s ricottou. Pridáte štipku muškátového korenia a pistácie, prípadne pridajte čierne korenie podľa chuti.  Premiešajte. 

Zopár pistácií nechajte na zdobenie jedla. Cestoviny podávajte teplé a ozdobené pistáciami.

Poznámka: vynikajúce ľahké cestoviny, pri ktorých vynikne chuť pistácií. Koreníte s citom, pretože muškátový oriešok je veľmi výrazné korenie.

Pistáciové cestoviny Penne s ricottou

cestoviny s ricottou

Suroviny:

cestoviny Penne – 200g

ricotta – 250g

pistácie – 80g

soľ – štipka

čierne korenie – štipka

muškátový oriešok – štipka

Postup

Ricottu najskôr preosejte cez sitko, aby bola hladká. Vodu privediete do varu, osolíte a pridáte cestoviny. Zatiaľ podrvte pistácie na veľké kúsky, prípadne použite drobené pistácie. Do ricotty pridajte trošku vriacej vody. Cestoviny scedíte a pridáte do misky s ricottou. Pridáte štipku muškátového korenia a pistácie, prípadne pridajte čierne korenie podľa chuti.  Premiešajte. 

Zopár pistácií nechajte na zdobenie jedla. Cestoviny podávajte teplé a ozdobené pistáciami.

Poznámka: vynikajúce ľahké cestoviny, pri ktorých vynikne chuť pistácií. Koreníte s citom, pretože muškátový oriešok je veľmi výrazné korenie.