„Nocciola“ od Michaela Dessert Art

Orieškový dezert

Recept 7 ks

Suroviny:

  • Čokoládová škrupinka z horkej čokolády 811 CB
  • 400g horkej čokolády CB 811
  • Silikónová forma pologule Ø 7 cm

Postup:

  1. Rozpustíme čokoládu a štetcom vylejeme silikonové formy . Dáme zamraziť.
  2. Po zachladení vyberieme pologule horúcim nožom prekrojíme pologulu na malú škrupinku.

Vanilkový creméux

  • 117g smotana 35%
  • 23,5g mlieko
  • 15g trstinový cukor
  • 1,4g Pektin X58
  • 21g žĺtka
  • Vanilkový lusk/ vanilková 100% pasta

Postup:

  1. Do hrnca si dáme smotanu, mlieko a vanilkový lusk,kde ju mierne zohrejeme. Odstavíme a prikryjeme fóliou a necháme infúzovať. Pektín s cukrom si dáme do misky. Do mierne zohriatej smotany a mlieka postupne nasypeme cukor s pektínom a varíme do bodu varu. Prelejeme zohriatu zmes do odmerky pridáme žĺtka a spracujeme ponorným mixérom.
  2. Nalejeme do polky silikonovej formy na nanuky Mini classic.
  3. Zamrazíme.

Lieskovcové pralíné

  • 100g lieskovcov so šupkou
  • 100g cukor

Postup:

  1. Urobiť z cukru karamel naliať na lieskovce a rozmixovať do jemného praliné, vo food procesori.
  2. Praliné naformujeme na creméux do formy po vrch a dáme zamraziť.

Lieskovcovo- čokoládový mousse

  • 150g mlieko
  • 70g mliečnej čokolády POWER 41 CB
  • 20g žĺtka
  • 10g trstinový cukor
  • 50g 100% lieskovcová pasta
  • 1,5PL želatiny
  • 180g smotana 35%

Postup:

  1. Do hrnca dáme mlieko a mierne zohrejeme. V miske si zmiešame žĺtka s cukrom. Časť mierne zohriateho mlieka nalejeme do žĺtkovej zmesi, a vrátime naspäť do hrnca a uvaríme do 84°, nakoniec pridáme napučenú želatínu.
  2. Do odmerky si navážime čokoládu , lieskovcovú pastu, a prilejeme žĺtkovo mliečnu zmes.
  3. Všetko spolu premixujeme ponorným mixérom.
  4. Smotanu si jemne polovyšľaháme do jemným špičiek.
  5. Čokoládovo lieskovcovú hmotu si schladíme na 35°a postupne zapracujeme do šľahačky na dvakrát.
  6. Hotový mousse nalievame do foriem na mango 130 Silikomart
  7. Do prvej polky formy nalejeme mousse vložíme zamrazený vanilkovo orieškový vklad a zalejeme zvyšným mousse. Celú formu zamrazíme.

Finálny dekor

  • Čokoládová poleva gourmé
  • 200g mliečnej čokolády CB Power 41
  • 100g kakaové maslo
  • 10g olej slnečnicový

Čokoládovú polevu zohrejeme oblejeme hotový dezert. Na vrch dezertu dáme čokoládovú škrupinku z horkej čokolády.

Recept 7 ks

Suroviny:

  • Čokoládová škrupinka z horkej čokolády 811 CB
  • 400g horkej čokolády CB 811
  • Silikónová forma pologule Ø 7 cm

Postup:

  1. Rozpustíme čokoládu a štetcom vylejeme silikonové formy . Dáme zamraziť.
  2. Po zachladení vyberieme pologule horúcim nožom prekrojíme pologulu na malú škrupinku.

Vanilkový creméux

  • 117g smotana 35%
  • 23,5g mlieko
  • 15g trstinový cukor
  • 1,4g Pektin X58
  • 21g žĺtka
  • Vanilkový lusk/ vanilková 100% pasta

Postup:

  1. Do hrnca si dáme smotanu, mlieko a vanilkový lusk,kde ju mierne zohrejeme. Odstavíme a prikryjeme fóliou a necháme infúzovať. Pektín s cukrom si dáme do misky. Do mierne zohriatej smotany a mlieka postupne nasypeme cukor s pektínom a varíme do bodu varu. Prelejeme zohriatu zmes do odmerky pridáme žĺtka a spracujeme ponorným mixérom.
  2. Nalejeme do polky silikonovej formy na nanuky Mini classic.
  3. Zamrazíme.

Lieskovcové pralíné

  • 100g lieskovcov so šupkou
  • 100g cukor

Postup:

  1. Urobiť z cukru karamel naliať na lieskovce a rozmixovať do jemného praliné, vo food procesori.
  2. Praliné naformujeme na creméux do formy po vrch a dáme zamraziť.

Lieskovcovo- čokoládový mousse

  • 150g mlieko
  • 70g mliečnej čokolády POWER 41 CB
  • 20g žĺtka
  • 10g trstinový cukor
  • 50g 100% lieskovcová pasta
  • 1,5PL želatiny
  • 180g smotana 35%

Postup:

  1. Do hrnca dáme mlieko a mierne zohrejeme. V miske si zmiešame žĺtka s cukrom. Časť mierne zohriateho mlieka nalejeme do žĺtkovej zmesi, a vrátime naspäť do hrnca a uvaríme do 84°, nakoniec pridáme napučenú želatínu.
  2. Do odmerky si navážime čokoládu , lieskovcovú pastu, a prilejeme žĺtkovo mliečnu zmes.
  3. Všetko spolu premixujeme ponorným mixérom.
  4. Smotanu si jemne polovyšľaháme do jemným špičiek.
  5. Čokoládovo lieskovcovú hmotu si schladíme na 35°a postupne zapracujeme do šľahačky na dvakrát.
  6. Hotový mousse nalievame do foriem na mango 130 Silikomart
  7. Do prvej polky formy nalejeme mousse vložíme zamrazený vanilkovo orieškový vklad a zalejeme zvyšným mousse. Celú formu zamrazíme.

Finálny dekor

  • Čokoládová poleva gourmé
  • 200g mliečnej čokolády CB Power 41
  • 100g kakaové maslo
  • 10g olej slnečnicový

Čokoládovú polevu zohrejeme oblejeme hotový dezert. Na vrch dezertu dáme čokoládovú škrupinku z horkej čokolády.