Recepty
„Nocciola“ od Michaela Dessert Art
Recept 7 ks
Suroviny:
- Čokoládová škrupinka z horkej čokolády 811 CB
- 400g horkej čokolády CB 811
- Silikónová forma pologule Ø 7 cm
Postup:
- Rozpustíme čokoládu a štetcom vylejeme silikonové formy . Dáme zamraziť.
- Po zachladení vyberieme pologule horúcim nožom prekrojíme pologulu na malú škrupinku.
Vanilkový creméux
- 117g smotana 35%
- 23,5g mlieko
- 15g trstinový cukor
- 1,4g Pektin X58
- 21g žĺtka
- Vanilkový lusk/ vanilková 100% pasta
Postup:
- Do hrnca si dáme smotanu, mlieko a vanilkový lusk,kde ju mierne zohrejeme. Odstavíme a prikryjeme fóliou a necháme infúzovať. Pektín s cukrom si dáme do misky. Do mierne zohriatej smotany a mlieka postupne nasypeme cukor s pektínom a varíme do bodu varu. Prelejeme zohriatu zmes do odmerky pridáme žĺtka a spracujeme ponorným mixérom.
- Nalejeme do polky silikonovej formy na nanuky Mini classic.
- Zamrazíme.
Lieskovcové pralíné
- 100g lieskovcov so šupkou
- 100g cukor
Postup:
- Urobiť z cukru karamel naliať na lieskovce a rozmixovať do jemného praliné, vo food procesori.
- Praliné naformujeme na creméux do formy po vrch a dáme zamraziť.
Lieskovcovo- čokoládový mousse
- 150g mlieko
- 70g mliečnej čokolády POWER 41 CB
- 20g žĺtka
- 10g trstinový cukor
- 50g 100% lieskovcová pasta
- 1,5PL želatiny
- 180g smotana 35%
Postup:
- Do hrnca dáme mlieko a mierne zohrejeme. V miske si zmiešame žĺtka s cukrom. Časť mierne zohriateho mlieka nalejeme do žĺtkovej zmesi, a vrátime naspäť do hrnca a uvaríme do 84°, nakoniec pridáme napučenú želatínu.
- Do odmerky si navážime čokoládu , lieskovcovú pastu, a prilejeme žĺtkovo mliečnu zmes.
- Všetko spolu premixujeme ponorným mixérom.
- Smotanu si jemne polovyšľaháme do jemným špičiek.
- Čokoládovo lieskovcovú hmotu si schladíme na 35°a postupne zapracujeme do šľahačky na dvakrát.
- Hotový mousse nalievame do foriem na mango 130 Silikomart
- Do prvej polky formy nalejeme mousse vložíme zamrazený vanilkovo orieškový vklad a zalejeme zvyšným mousse. Celú formu zamrazíme.
Finálny dekor
- Čokoládová poleva gourmé
- 200g mliečnej čokolády CB Power 41
- 100g kakaové maslo
- 10g olej slnečnicový
Čokoládovú polevu zohrejeme oblejeme hotový dezert. Na vrch dezertu dáme čokoládovú škrupinku z horkej čokolády.
Recept 7 ks
Suroviny:
- Čokoládová škrupinka z horkej čokolády 811 CB
- 400g horkej čokolády CB 811
- Silikónová forma pologule Ø 7 cm
Postup:
- Rozpustíme čokoládu a štetcom vylejeme silikonové formy . Dáme zamraziť.
- Po zachladení vyberieme pologule horúcim nožom prekrojíme pologulu na malú škrupinku.
Vanilkový creméux
- 117g smotana 35%
- 23,5g mlieko
- 15g trstinový cukor
- 1,4g Pektin X58
- 21g žĺtka
- Vanilkový lusk/ vanilková 100% pasta
Postup:
- Do hrnca si dáme smotanu, mlieko a vanilkový lusk,kde ju mierne zohrejeme. Odstavíme a prikryjeme fóliou a necháme infúzovať. Pektín s cukrom si dáme do misky. Do mierne zohriatej smotany a mlieka postupne nasypeme cukor s pektínom a varíme do bodu varu. Prelejeme zohriatu zmes do odmerky pridáme žĺtka a spracujeme ponorným mixérom.
- Nalejeme do polky silikonovej formy na nanuky Mini classic.
- Zamrazíme.
Lieskovcové pralíné
- 100g lieskovcov so šupkou
- 100g cukor
Postup:
- Urobiť z cukru karamel naliať na lieskovce a rozmixovať do jemného praliné, vo food procesori.
- Praliné naformujeme na creméux do formy po vrch a dáme zamraziť.
Lieskovcovo- čokoládový mousse
- 150g mlieko
- 70g mliečnej čokolády POWER 41 CB
- 20g žĺtka
- 10g trstinový cukor
- 50g 100% lieskovcová pasta
- 1,5PL želatiny
- 180g smotana 35%
Postup:
- Do hrnca dáme mlieko a mierne zohrejeme. V miske si zmiešame žĺtka s cukrom. Časť mierne zohriateho mlieka nalejeme do žĺtkovej zmesi, a vrátime naspäť do hrnca a uvaríme do 84°, nakoniec pridáme napučenú želatínu.
- Do odmerky si navážime čokoládu , lieskovcovú pastu, a prilejeme žĺtkovo mliečnu zmes.
- Všetko spolu premixujeme ponorným mixérom.
- Smotanu si jemne polovyšľaháme do jemným špičiek.
- Čokoládovo lieskovcovú hmotu si schladíme na 35°a postupne zapracujeme do šľahačky na dvakrát.
- Hotový mousse nalievame do foriem na mango 130 Silikomart
- Do prvej polky formy nalejeme mousse vložíme zamrazený vanilkovo orieškový vklad a zalejeme zvyšným mousse. Celú formu zamrazíme.
Finálny dekor
- Čokoládová poleva gourmé
- 200g mliečnej čokolády CB Power 41
- 100g kakaové maslo
- 10g olej slnečnicový
Čokoládovú polevu zohrejeme oblejeme hotový dezert. Na vrch dezertu dáme čokoládovú škrupinku z horkej čokolády.