Mini Pavlovky s pistáciovým krémom

Minipavlovky:

✔️ 4 bielky
✔️ 250g cukru krupica (alebo kokosový cukor)
✔️ 1 lyžička kukuričného škrobu
✔️ 1 lyžička vinného otca

Krém:

✔️ tvaroh
✔️ smotana na šľahanie
✔️ 100% pistáciová pasta Bronte P.D.O.

Zdobenie:

✔️ černice
✔️ čučoriedky
✔️ nakrájané Brontočíny (Torroncini)

minipavlovky recept

Postup

➡ Bielky v izbovej teplote sa začnú šľahať do polo-tuha na pomalých otáčkach.
➡ Následne po lyžiciach pridávame cukor tak, že pridáme lyžičku a necháme približne pol minúty pôsobiť a pokračujeme než všetok pridáme. V tú chvíľu začneme šľahať na plné otáčky. Nakoniec len pridáme škrob a ocot, ktoré len opatrne vmiešame. Sneh by mal byť pevný, lesklý. Keď ho naberieme šľahacou metlou, drží krásnu špičku.
➡ Zmes si dáme buď do vrecka alebo lyžičkou kladieme na papier na pečenie. Môžete si dopredu predkresliť tvary, alebo len od oka.
➡ Pavlovky sušíme v rúre na 120 ° C približne 40 minút. Niekomu sa stane, že aj 2 hodiny, asi záleží na rúre a hlavne veľkosti tortičiek, tento recept je na doslova malé mini-Pavlovky! ️ Dôležité je rúru po sušení neotvárať a nechať to tam približne 3-4 hodiny.