Prísady

Cesto:

hladká múka – 200g

100% pistáciová pasta – 40g

maslo – 200g

biely jogurt – 120g

drobené pistácie – 20g

práškový cukor –200g

vajcia – 3ks 

kvasnice – 10g

soľ – 1 čl

vanilkový struk –1ks

Zdobenie:

práškový cukor

Postup

Cesto

Vanilkový struk rozkrojíme na dve polovičky a vyberieme z neho semienka. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom. Následne vmiešame 100% pistáciovú pastu, jogurt, vajcia a štipku soli. Primiešame múku a kvasnice. Kvasnice najskôr rozdrobíme, zmiešame s troškou vlažnej vody a trochou cukru. Nakoniec pridáme drobené pistácie a vanilkové semienka. Všetko dobre premiešame. Vylejeme do formy, ktorú predtým vytrieme maslom a posypeme hladkou múkou, resp. vystelieme papierom na pečenie.
Pečieme 40 min. v teplovzdušnej rúre pri teplote 160°C.

Zdobenie

Hotový koláč posypeme práškovým cukrom. Na zdobenie môžete použiť aj jemne mleté pistácie.

Videorecept